Antenne for tunnel som gir imponerende dekning

Antenne for tunnel som gir imponerende dekning

fredag, 08 november 2019

Poynting HELI 2.4/5GHz tunnelantenner

Heli-antennene ble opprinnelig produsert for å gi nødvendig dekning i de mange gruvene som finnes i Sør-Afrika. Nå har Poynting Antennas blitt en viktig leverandør til gruver og tunneler i hele verden. Vi testet den største WiFi-antenna, Heli-22, i en av tunnelene som bygges i forbindelse med nye Tolga kraftverk. Skanska er entreprenør og ga oss tilgang for å teste utstyret da de har behov for dekning i totalt 12 km. tunneler.

tunnel tolga
Vi oppnådde tilfredsstillende WiFi-dekning nesten én kilometer fra antennepunktet, noe som er mye lengre enn vi forventet.

Poynting Heli 22 miljøfoto nyheter emcom
Se hvordan antennene er montert i taket i denne tunnelen.

Optimal dekning i gruver og tunneler

Heli-22 består av to stk. doble 2.4/5GHz antenner (ett antenneelement for hvert frekvensbånd) som stråler i begge retninger, dvs. toveis. Antennene er sirkulært polariserte som betyr at de stråler i roterende sirkler, noe som er ideelt for å få optimal dekning i gruver og tunneler. Den ene antennen i Heli-22 er venstrehånd sirkulær (LCH), mens den andre er høyrehånd sirkulær (RHC).

sirkulr polarisert antenne 1

Sirkulær polarisering

Heli-22 bygger på Poynting sine patenterte Helix-antenner som med sirkulær polarisering omgår problemene man får i tunneler og gruver ved bruk av vanlige lineære (vertikale eller horisontale) polariserte antenner. Det vil pga. formen av en tunnel og utstyr/kjøretøyer i tunnelen oppstå interferens fra reflekterte bølger ved bruk av antenner med lineær polarisering. Det samme skjer ikke ved bruk av sirkulært polariserte antenner da en høyreroterende stråle vil reflekteres som en venstreroterende og omvendt.

Kilometer med dekning

I vår test ble Heli-22 koblet til en Celerway Cirrus 4G-ruter. Vi oppnådde tilfredsstillende WiFi-dekning nesten én kilometer fra antennepunktet, noe som mye lengre enn vi forventet.

Andre Fourie fra Poynting Antennas presenterer tunnelantennene og teknologien som brukes.

Les mer om Poynting Heli-22 i vår nettbutikk.

Poynting Heli 22 produktfoto nettbutikk

Poyniting Heli 22 spec

 

Emcom HvitBlaa logo

KONTAKT

Telefon: +47 98226666
Salg: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Support: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Administrasjon: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern

ADRESSE

Sven Oftedals Vei 5
0950 OSLO

SOSIALT