Rajant Kinetic Mesh®

Trådløst mesh-nettverk fra Rajant

Rajant Corporation er en amerikansk produsent som har spesialisert seg på radio-mesh ved hjelp av intelligente og mobile noder, og har med sin patenterte InstaMesh® teknologi blitt markedsledende innen mesh til de mest krevende miljøene.

Kinetic Mesh® nettverket er ulikt alle andre trådløse mesh-nettverk som tilbys på markedet i dag. Løsningen gir trådløs bredbåndstilkobling for overføring av tale, data og video, som er enkel, skalerbar og feilfri.

 

 

Avanserte mobile nettverksnoder og sofistikert nettverksprogramvare

Det er svært få produsenter som kan tilby fungerende og problemfrie mesh-nettverk når det blir for mange noder i nettverket. Man har også utfordringer i miljøer som gruver, tunneler og containerhavner. Fysiske hindringer, f.eks. veggene i en lang og trang tunnel, maskiner som flytter seg, containere som lastes inn på havna etc., krever en robust løsning med flere alternative ruter.

Hvordan fungerer et Rajant Kinetic Mesh® nettverk?

Rajant løser dette ved hjelp av en kombinasjon av avanserte mobile nettverksnoder og sofistikert nettverksprogramvare. Mens tradisjonelle mesh-nettverk brytes ned etter hvert som noder legges til, blir et Kinetic Mesh nettverk sterkere med hver ny node. Alle nodene i et riktig oppsatt Kinetic Mesh nettverk har minst to ulike forbindelser på minst to forskjellige grensesnitt (min. to frekvensbånd/WiFi-radioer, samt Ethernet) til minst to andre noder i nettverket. Data sendes til enhver tid via den best tilgjengelige ruten og med svært lav forsinkelse. Hvis en forbindelse mellom to noder av en eller annen grunn faller ut, vil man umiddelbart finne en ny rute, evt. bytte grensesnitt. Det håndteres av den patenterte programvaren til Rajant, samt det faktum at hver node i et Kinetic Mesh nettverk, I motsetning til tradisjonelle meshingteknologier, kan handle selvstendig. De er ikke avhengig av noen hovedenhet som skal være «hjernen» i nettverket.

BreadCrumb®

BreadCrumb er navnet på Rajant sin familie av portable og trådløse nettverksnoder. Dette er intelligente, selvstendige og robuste noder som kan utføre en rekke funksjoner samtidig, bl.a. ruting, switching og fungere som aksesspunkt. Hver BreadCrumb vil operere helt uavhengig av de øvrige nodene og har fulle rutingfunksjoner. Det gjør det til et ekte node-til-node nettverk som kan være helt mobilt. Nodene er selvkonfigurerende og nye BreadCrumb som plasseres ut i nettet, vil raskt opprette forbindelse med de øvrige nodene. Det gjør nettverket svært skalerbart. De fleste modellene har minst to WiFi-radioer og fire eksterne antenneporter. Man kan f.eks. velge å benytte en BreadCrumb med én 2.4 GHz radio og én 5 GHz radio. Eksterne enheter kan knyttes til et Kinetic Mesh nettverk trådløst eller via kabel.

InstaMesh®

InstaMesh er en avansert, patentert protokoll utviklet av Rajant. Protokollen er implementert i samtlige BreadCrumb-noder og vil sørge for at disse alltid finner den mest effektive veien mellom hverandre, selv når nodene er i bevegelse. InstaMesh beregner kontinuerlig aktuelle ruter på bakgrunn av tilgjengelige trådløse og kablede tilkoblinger og hvor raske de er. Hvis det f.eks. er brudd i forbindelsen mellom to noder på 2.4 GHz, prøver man 5 GHz, evt kablet tilkobling. Dette skjer på lag 2 i OSI-modellen (Datalink-laget), noe som betyr at man ikke bruker en LAN-kontroller eller rotnode. Det gir en mye mer effektiv og sikker løsning, med høy båndbredde og svært lav forsinkelse

Bruksområder

Rajant sine produkter brukes i ulike driftskritiske strukturer over hele verden. Typiske bruksområder er gruve-/tunneldrift, containerhavner, olje- og gassinstallasjoner, festivaler, autonome kjøretøy(droner etc) og roboter.

Emcom HvitBlaa logo

KONTAKT

Telefon: +47 98226666
Salg: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Support: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Administrasjon: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Personvern

ADRESSE

Sven Oftedals Vei 5
0950 OSLO

SOSIALT