0

Antenner med ruter

Poynting Antennas har introdusert flere typer marineantenner hvor 5G-ruteren kan monteres inne i selve kabinettet. 

Man slipper da å trekke antennekabler, signaltap unngås og installasjonen blir enkel. Monter antenna til masterør eller direkte på styrhustaket. Én nettverkskabel fra dataswitch i båten til ruteren i antennekabinettet er tilstrekkelig (må støtte PoE).

 

Vi presenterer her to løsninger hvor den minste pakken passer for mindre fiskebåter og den største for større fiskebåter, ferger og servicebåter.

 

Poynting EPNT-4 & Teltonika RUTX50 5G-ruter 

 

EPNT-4 inneholder fire krysspolariserte mobilantenner. Dette gjør den ideell for bruk sammen med en 5G-ruter. EPNT-4 har også to rundstråle dual-band Wi-Fi-antenner som dekker 2.4 GHz og 5 til 6 GHz Wi-Fi-båndene for 2×2 MIMO. WIFI-antennene sørger for at man får en trådløs WiFi-sone ute. Den har i tillegg et GPS-antennelement. EPNT-4 er derfor en meget anvendelig antenne med et bredt bruksområde, også for bruk i røffe miljøer. Den tåler saltvann og støtter IP -grad (kapslingsgrad) 67,  samt IK-klasse 10.

 

5G-ruteren RUTX50 fra Teltonika passer perfekt til bruk sammen med EPNT-4. Den monteres enkelt inne i antenna. RUTX50 støtter passiv PoE slik at den kan få strøm via nettverkskabelen. Man trenger derfor ikke egen strømkabel til ruteren, noe som gjør installasjonen enklere. 

 

 

Det anbefales å sette opp en liten dataswitch inne i båten som har minst PoE-porter. Én port kan da kobles til ruteren for data og strøm. Én annen port kan kobles til ett ekstra WiFi-aksesspunkt. Øvrig utstyr kan også kobles til switchen via kablet nettverk.  

 

 

Poynting Ripple-8 & Celerway Stratus Dual 5G-ruter

 

RIPPLE-8 er en kraftig og avansert antenne som inneholder åtte rundstrålende antenneelementer hvorav fire er vertikalt polariserte og fire er horisontalt polariserte. Maksimal forsterkning er på 9.5 dBi og den dekker frekvensbånd i området fra 617 til 7200 MHz. RIPPLE-8 inneholder også fire WiFi og to GPS/GLONASS antenneelementer.

 

Den perfekte ruteren til bruk sammen med Ripple-8 er Stratus 5G Dual fra den norske produsenten Celerway. Ruteren inneholder to stk. 5G-radioer slik at to operatører, f.eks. Telenor og Telia, kan benyttes samtidig for å få dobbel kapasitet. Denne løsningen gir optimal dekning og god båndbredde for mannskap og systemer ombord. Man har også mulighet til å integrere VSAT og Starlink til ruteren.

 

Stratus 5G kan få strøm via PoE slik at separat strømforsyning ikke er nødvendig. Koble ruteren til det eksisterende nettverket ombord via en PoE-port på en switch med en nettverkskabel.


 

 

Løsningene er tilgjengelig hos leverandører innen maritim elektronikk og kommunikasjon


Følgende av våre forhandlere har god kunnskap om disse løsningene:

 

01.12.2023