0

Navier USN

Navier USN er en organisasjon opprettet av en gruppe studenter ved universitetet i Sørøst-Norge (USN)

Studentene i denne gruppen deler lidenskapen for innovasjon og teknologi. De bygger og programmerer små autonome fartøy og har flere samarbeidspartnere fra næringslivet som bidrar med utstyr og kompetanse. Emcom er ett av disse selskapene som sponser prosjektet. Vi har levert antenner, 5G-ruter og en del timer til bistand og veiledning innen 4G- og 5G-kommunikasjon og konfigurasjon av utstyret.

 

Navier USN består av en særdeles dyktig og kreativ gjeng ledet av Alexander Nordmo (prosjektleder). Vi har hatt gleden av å besøke de på universitet i Horten sammen med Telia og fått en presentasjon av prosjektet og sett en av autonome sjødronene i bruk. Det er inspirerende å se hvordan de har lykkes med å lage selvkjørende båter ved bruk av 5G-teknologien og våre produkter.

 

Nylig vant Navier USN Autodrone 2023, mesterskapet i autonome sjødroner. I dronen som de vant konkurransen med, er det satt inn kraftpluggen Stratus 5G fra vår norske produsent og leverandør Celerway Communication. Ruteren som definitivt er blant de beste på markedet, er utstyrt med bl.a. to stk. 5G-radioer og tre stk. WiFi-radioer. Celerway (som også har utspring fra universitet og forskningsmiljøet i Norge) har vært generøse og gitt denne ruteren til prosjektet. Navier USN skal forhåpentligvis også delta på Nord Challenge (The Autonomous Ship Challenge) i Trondheim i august. Det skal bli spennende å følge studentene videre.

13.06.2023