0

Kolonial.no

Kolonial.no er Norges største matbutikk på nett. De hadde behov for en nettløsning til sine hentepunkter.


De tilbyr et bredt utvalg dagligvarer og middagsretter, enten levert hjem eller til hentepunkt. I samarbeid med REMA 1000 holdes prisene lave, og gjennom partnere som Strøm-Larsen og Godt Brød, tilbyr Kolonial.no et spennende, lokalt utvalg.

Selskapet ble startet i 2013 av 10 gründere med mål om å lage Norges beste handleopplevelse for dagligvarer og for å gjøre hverdagene friere og enklere. Nå er Kolonial.no det selskapet i sin kategori med raskest vekst i hele Norden.

 

UTFORDRINGEN
Stabil internettløsning til hentepunktene

For å gi kundene sine et enda bedre servicetilbud, har Kolonial.no etablert en rekke hentepunkter rundt omkring i Norge. I motsetning til bemannet henting, slipper kunden å vente i kø for å bli ekspedert. Små, selvbetjente hentepunkter egner seg både i boligområder og nabolag, og kan plasseres så godt som hvor som helst.

 

Det er viktig at disse hentepunktene er oppe på nett til enhver tid, både på grunn av videoovervåkning, kommunikasjon med SMS-server og overordnet kontroll av systemet. Dette lar seg vanskelig gjøre med tradisjonell fastlinje som tar lang tid å etablere, slik at en sikker og stabil løsning via mobilnettet var mest ønskelig.

 

LØSNING
Proffløsning klar til utrulling

Produktvalget falt til slutt på en profesjonell ruter fra Advantech/B+B SmartWorx kombinert med to rundstråleantenner fra Poynting, begge deler levert av Emcom AS. Denne kombinasjonen sikrer stabil kommunikasjon, god sikkerhet og enkel utrulling for Kolonial.no sine hentepunkter.

 

Den mobile bredbåndsruteren som er valgt, er Advantech sin LR77 Libratum 4G-ruter. For å få best mulig dekning er hver ruter tilkoblet to Poynting OMNI-A0069 rundstråleantenner, alternativt to Poynting OMNI-A0275 rundstråleantenner.

 

 

RESULTAT
Stabil og fremtidsrettet løsning

Det Kolonial.no har oppnådd med Emcoms produkter, er en enklere løsning som er mer stabil og fremtidsrettet enn tidligere oppsett. Dette forenkler utrullingen av nye lokasjoner og gir en trygghet med tanke på at utstyret fungerer.

 

"Med Emcom som leverandør har vi hatt kjapp tilgang på komponenter, med god teknisk støtte ved behov. Utstyret vi valgte fungerer “out of the box”, noe som forenkler installasjon og igangkjøring. Videre ga det oss gode muligheter for fjernkonfigurasjon. Virkelig bare å sette i et simkort og skru på strømmen. Blir ikke bedre enn det!"  

-Dan Ove Gudmundsen, hentepunktansvarlig, Kolonial.no