0

Mobil bredbåndskoffert

Truenorth har behov for tilgang på Internett og høy båndbredde på stadig nye lokasjoner. Emcom leverer spesialtilpassete bredbåndskofferter.

Mobil bredbåndskoffert til Truenorth

Truenorth spesialiserer seg på å levere unike, høykvalitets produksjonstjenester til bedrifter som ønsker å omfavne det sparsomme, mektige og enormt dramatiske landskapet i Island, Norge, Grønland og Kanariøyene på skjermen. Dette inkluderer alle typer media - spillefilmer, TV-produksjoner, reklamefilmer, musikkoppslag og fotoshoot.t.

 

UTFORDRINGEN
Nettilgang på settet

Lokasjoner der det spilles inn filmer, TV-serier og reklamefilmer ligger ofte der det ikke finnes noen god internettforbindelse. På grunn av dette ønsket Truenorth å finne en løsning de kunne flytte fra sted til sted, som sikret nettilgang med bra kvalitet og kapasitet. Løsningen måtte være enkel å sette opp, og den skulle kunne brukes av mange personer samtidig.

 

LØSNING
Proff plug'n'play 4G-/WiFi-løsning

Med utgangspunkt i Truenorth sine ønsker, bygget EMCOM en løsning basert på Celerway Fractus 4G-ruter. Fractus er bl.a. bestykket med én Cat 11 LTE-modul (600/50 Mbps), fem Ethernet-porter og to WiFi-radioer (2.4 og 5.0 GHz). Ruteren ble fastmontert i en Pelicase koffert og koblet til en spesialdesignet antenne (Poynting PANL-0051) tilpasset lokket til kofferten. Antenna har fire LTE-elementer og fire WiFi-elementer. Dette skulle sørge for stabil og god 4G-dekning de fleste steder, samt mulighet til å dekke et stort område med WiFi.  gir et betydelig forbedret strålingsmønster og forsterkning.

 

RESULTAT
Stabil internetttilgang på alle lokasjoner

Under innspilling av flere høyprofilerte filmer - deriblant Mission Impossible, James Bond, Black Widow og Tenet - i Norge hadde crewet tilgang på en stabil og rask internettlinje med 4G-nettet som bærer, og gode antenner sørget for at signalet alltid var sterkt. Alle som hadde behov for tilgang til nett fikk dermed utført sine arbeidsoppgaver. 

 

"Med et stort internasjonalt filmcrew hvor man jobber og kommuniserer med flere verdensdeler hele tiden, er det viktig at internett fungerer. Løsningen fra EMCOM var funksjonell, lett å bruke og svarte til ønsker og spesifikasjoner vi hadde for vårt behov."

- Per Henry Borch, Executive Producer at Truenorth Norway