0

Telenor hjemmebredbånd

Telenor Hjemmebredbånd Mobil er et sikkert og fremtidsrettet bredbånd til hjemmet ditt, over mobilnettet. Emcom har levert antennene.

Antenner til Telenor Hjemmebredbånd

Kobbernettet har blitt over 100 år gammelt. Dette er linjer som i sin tid ble bygget for å tilby fasttelefon, og etter hvert bredbånd. Kobbernettet klarer ikke lenger alltid å møte behovet for fart, stabilitet og kapasitet. I tillegg er det sårbart når feil oppstår. Telenor har derfor bestemt seg for litt etter litt å bytte ut det gamle kobbernettet med sikrere løsninger. Sommeren 2019 ble produktet Hjemmebredbånd Mobil lansert som ett av alternativene til Internett over kobbernettet.

 

UTFORDRINGEN
Svakere mobildekning i enkelte områder

Telenor har dekning i verdensklasse når det gjelder 4G og 4G+. Nettet er svært godt utbygget. Likevel så vil det noen steder i vårt langstrakte land være behov for å benytte en ekstern antenne for å få tilfredsstillende dekning. I tillegg benytter mange moderne hus materialer som isolerer for mobilsignalene. I disse tilfellene må også en ekstern antenne brukes for å lede signalene utenfra inn til ruteren.

Telenor hadde derfor til sitt produkt Hjemmebredbånd Mobil behov for en solid utendørs-antenne som tåler norsk klima. Antenna skulle være enkel å montere og ha god forsterkning. I tillegg var det et krav at produktet var kompakt slik at fasaden ikke ble endret for mye.

 

LØSNING
Poynting XPOL-2 4G-/5G-panelantenne

Telenor forespurte Emcom om en antenne som møtte kriteriene de satte. Vi anbefalte Poynting Antennas sin XPOL-2 som er Norges mest solgte 4G-panelantenne. Den første versjonen av XPOL-2 kom på markedet samtidig med at 4G ble lansert i 2012. I årene etter har XPOL-2 vist seg å være en meget robust og effektiv antenne som ingen andre har klart å gjøre like bra. Flere produsenter førsøkte å kopiere den første versjonen av XPOL-2 uten å oppnå samme ytelse. Senere versjoner av antenna er patentert og helt unike.

Telenor ønsket at antenna som de valgte, også skulle støtte 5G som er neste generasjon mobilnett. Poynting Antennas fremskyndet derfor utviklingen av en ny versjon av XPOL-2 som også støtter frekvensbåndet 3400-3800 MHz. Dette frekvensbåndet vil bli brukt til 5G. De har altså utvidet med ett ekstra frekvensbånd uten å øke den fysiske størrelsen og samtidig laget en antenne med enda kraftigere forsterkning. Poynting Antennas har klart dette ved å ta i bruk en teknologi kalt «Artificial Magnetic Conductors» (AMC), samt en egen patentert design. Det gir et betydelig forbedret strålingsmønster og forsterkning.

 

 

RESULTAT
Forbedret mobildekning med en fremtidsrettet antenne

Telenor kan med Poynting sin nye panelantenne tilby produktet Hjemmebredbånd Mobil til et større marked. De leverer antenna kostnadsfritt til de kundene som har behov for det. Antenna kan også benyttes når Telenor oppgraderer Hjemmebredbånd Mobil til neste generasjon mobile nettverk 5G.

 

 "Emcom var det åpenbare valg av partner da vi trengte avanserte antenner til vår store satsing rundt fast-mobilt-bredbånd for bedrift og privat. Gjennom partnersamarbeidet fikk vi tidlig tilgang til 5G-kompatible antenner, som nå gjør oss godt rustet for fremtidens mobilteknologi. Emcom utviser høy teknisk kompetanse, og en stolthet rundt å anbefale løsninger de vet at kundene blir fornøyde med."

- Andreas K Fjeld, Sunrise-programmet i Telenor Norge AS

16.06.2022