0

4x4 MiMo-antenner

For å få full utnyttelse av en 5G-ruter, må man koble til en ekstern antenne. Disse ruterne har pga. 5G-teknologien hele fire antenneporter. Avhengig av bruk og dekningsforhold, finnes det mange alternative valg av antenner. Man kan koble én antenne til hver antenneport på ruteren, altså fire separate antenner, men på faste installasjoner er det ofte mye enklere å velge kombiantenne som består av fire antenneelementer i selve kabinettet. Det er da bare nødvendig å montere opp én fysisk antenne.  Slike antenner har fellesbetegnelsen 4x4 MiMo-antenner og finnes som både rundstråle (stråler 360°) og retningsbestemte (stråler kun i en bestemt sektor, f.eks. 60°).

 

Uavhengig av type utstråling, er det viktig at man velger antenne fra en produsent som kan dokumentere korrekt strålingsmønster og forsterkning, og på samtlige frekvensbånd som brukes til 4G og 5G. En antenne av dårlig kvalitet kan medføre ustabil forbindelse og lav hastighet. I mange tilfeller kan det da faktisk være bedre å kun benytte de interne antennene på ruteren.

 

Våre to hovedleverandører Panorama Antennas og Poynting Antennas er blant de beste antenneprodusentene i verden. De har meget dyktige ingeniører og utviklere. Under er et utvalg av 4x4 MiMo-antenner som er tilgjengelig fra disse produsentene.

04.11.2022